De Scherpenzeelse VVD over het perspectief voor Landelijk Gebied

Boeren en landbouw zijn onderdeel van de Scherpenzeelse identiteit. Onze regio staat erom bekend. We willen daarom ook het karakter van het buitengebied behouden. Er zijn echter grote vraagstukken waarvoor een perspectief noodzakelijk is.

Tijdens de gemeenteraad van 4 juli is het Regionaal Perspectief Landelijk Gebied (RPLG) besproken. Het RPLG is een plan dat zich richt op de behoeften van het platteland. Het plan kijkt naar de uitdagingen waar het landelijk gebied mee te maken heeft. Het plan legt met name de focus op landbouw, natuur, infrastructuur en toerisme. Het doel is om ervoor te zorgen dat het platteland een gezonde en bloeiende plek is om te wonen, te werken en te recreĆ«ren. 

Ons landelijk gebied staat voor veel uitdagingen, en we moeten breed kijken om deze aan te pakken.In het RPLG is het "wat"-gedeelte het belangrijkst. We moeten concrete oplossingen bedenken voor de problemen, ook al kunnen sommige keuzes pijnlijk zijn. Dit gedeelte is echter nog niet voldoende uitgewerkt. 

De Scherpenzeelse VVD vindt een toekomstperspectief voor boeren en landbouw erg belangrijk. Ze maken immers deel uit van de Scherpenzeelse identiteit. Maar we mogen onze ogen niet sluiten voor de veranderingen die de komende jaren zullen plaatsvinden. 

De Scherpenzeelse VVD wil het karakter van het buitengebied behouden. Het buitengebied is een aantrekkelijk gebied met veel open ruimte en groene agrarische bedrijven. Als dorp moeten we hier keuzes maken. Als we het buitengebied groen en open willen houden, moeten we ook kijken naar onze dorpskern. Daarom moeten we hoger gaan bouwen in het centrum. Het is namelijk een keuze tussen extra groene vierkante meters bebouwen of de hoogte in gaan.

Zet cookies aan om de video te tonen.