Ingezonden brief VVD in de Let op Scherpenzeel over kerncentrale

In de gemeenteraad is gesproken over een kerncentrale. Kernenergie, hoe zit het nou eigenlijk echt?

nav  ‘Kleine kerncentrale in Food Valley’ Let op Scherpenzeel


Beste Henk, 

Het was jou duidelijk niet ontgaan dat wij ons bericht: VVD Scherpenzeel - Kernenergie, hoe zit het nou eigenlijk echt?” op 8 mei voor het eerst deelde op onze socialmediakanalen. Bedoeld als voorzichtige voorzet richting een juiste energiemix. Voorzichtig vragend naar de mening van de Scherpenzeler. Want wij delen jouw mening: loop niet zomaar achter al die klimaatgoeroe's aan. Nee, zoals altijd gaat het de VVD Scherpenzeel om de inhoud, en zeker de financiële haalbaarheid van een plan. 

Maar Henk, we moeten natuurlijk wel realistisch zijn. Een kerncentrale kost een hoop geld. Geld van de Scherpenzeler steken in een kerncentrale? Wij kunnen hier nog niet over meebeslissen. Hopelijk kan de VVD deze input leveren na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. 

Toch willen we jou, en je fractiegenoten van Gemeentebelangen Scherpenzeel, vanaf de zijlijn op het hart te drukken voorzichtig te zijn met de Scherpenzeelse reserves. Geld kun je namelijk maar één keer uitgeven, doe het dan wel goed! Als we zo vrij mogen zijn om je toch wat van tips te voorzien:

-       Betaalbare woningen voor jonge startende Scherpenzelers

-       Lage lasten voor alle inwoners en bedrijven

-       Aandacht voor preventie in het sociaal domein

-       Goede bereikbaarheid van ons dorp met de fiets, de auto en het openbaar vervoer

-       Groene karakter Scherpenzeel behouden en versterken

Als VVD Scherpenzeel willen we het beste voor de Scherpenzeler. Neem daarom voor een inhoudelijk goed verkiezingsprogramma gerust contact met ons op, of raadpleeg onze website. 

Want beter goed gejat, dan slecht bedacht! 


Let op Scherpenzeel week 29 december 2021