Floris Valkenburg benoemt tot lijsstrekker VVD Scherpenzeel

Op 30 juni 2021 heeft de door het VVD Netwerk Vallei & Veluwe georganiseerde digitale ledenvergadering plaatsgevonden. Vier gemeenten, vier politieke stellingen en vier kandidaten, die zich op 1,5 m live presenteerde.

Hester Veltman (VVD Ede), Theo Bos (VVD Barneveld), Bart Rozenmeijer (VVD Wageningen) en Floris Valkenburg(VVD Scherpenzeel) presenteerde zich aan de leden.

Na zich voorgesteld te hebben, en een politiek interessante stelling over VVD Scherpenzeel - Windmolens, zonnepanelen en kernenergie in de energiemix? Ingebracht te hebben werd duidelijk dat er vanuit Scherpenzeel geen tegenkandidaten waren.

‘Ik ben er trots op benoemt te zijn tot lijsttrekker van de VVD Scherpenzeel. Momenteel zijn we niet vertegenwoordigd in de Scherpenzeelse raad. Ik moet af en toe op mijn tong bijten, omdat de VVD Scherpenzeel echt inhoud mist in het huidige debat rondom het wel of niet zelfstandig blijven van ons mooie dorp Scherpenzeel. Het heeft ook weer ruimte geschept om de VVD Scherpenzeel met inbreng van enthousiaste en veelal jonge mensen op te bouwen. Maar we zijn er nog niet. Nieuwe leden zijn altijd welkom en de gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Voor de VVD Scherpenzeel betekent dit werken aan een krachtig Scherpenzeels verkiezingsprogramma, en leuke gesprekken met gemotiveerde kandidaten. Komt de herindeling – als beoogt door Gedeputeerde Staten – er wel, dan moet er een goed verkiezingsprogramma liggen waar zowel de Scherpenzeeler als de Barnevelder zich in herkent. Aandacht voor kerngemeenten als Stroe, Voorthuizen etc. mag daar natuurlijk niet in ontbreken naast de belangen voor Scherpenzeel, zoals ons zwembad, goede exploitatie van de Breehoek en een sterk beleid voor onze verenigingen. Ik merk dat de VVD een landelijke politieke partij is. Zowel de VVD Scherpenzeel als de VVD Barneveld zoeken elkaar nu wat regelmatig op. Tegelijkertijd zijn we een liberale partij, maar één ding staat als een paal boven water, ook wanneer de herindeling er wel komt, er zal een herkenbaar en breed gedragen verkiezingsprogramma met een typisch liberaal karakter klaarliggen.’

Foto: ALV 30 juni 2021 regio Vallei & Veluwe
vlnr: Hester Veldman, Theo Bos, Ben Trooster (vz), Luuk Adams (secr.) en Floris Valkenburg