Bereikbaarheid met het openbaar vervoer van Scherpenzeel is belangrijk

De net nieuwe buslijn Scherpenzeel-Barneveld gaat verdwijnen als het aan busvervoerder Keolis ligt. De VVD Scherpenzeel vindt bereikbaarheid van Scherpenzeel met het openbaar vervoer belangrijk, bijvoorbeeld voor leerlingen die naar school gaan.

Als het aan busvervoerder Keolis ligt wordt het openbaar vervoer (OV) minder en verdwijnt de net nieuwe lijn tussen Scherpenzeel en Barneveld helemaal! 

VVD Scherpenzeel vindt goede bereikbaarheid van Scherpenzeel belangrijk. Juist voor mensen zonder rijbewijs zoals minderjarigen is de bus belangrijk om bijvoorbeeld naar school te kunnen gaan. Op dit moment maken er bijna geen mensen gebruik van de nieuwe buslijn en ook op andere routes is het rustiger. Dit komt door corona waarbij bijvoorbeeld scholen lange tijd gesloten zijn geweest. Terwijl juist leerlingen veel gebruik maken van de bus. De VVD Scherpenzeel vraagt zich daarom af of er onderzoek is gedaan waarom de lijn Scherpenzeel-Barneveld niet goed loopt en of het niet te vroeg is om conclusies te trekken?

Daarnaast krijgt busvervoerder Keolis veel subsidie van het Rijk en de provincie juist om de maatschappelijke functie van openbaar vervoer, ook als het verlieslijdend is, te onderhouden. Wij zijn daarom heel benieuwd naar de feiten achter de plannen van Keolis.

Voor meer informatie zie de Scherpenzeels krant: https://www.scherpenzeelsekrant.nl/premium/lokaal/verkeer-en-vervoer/688440/bus-naar-barneveld-op-de-tocht/TP8m8RF8jkbdLmSnu_b1Cgr60fn3nYepEug1W0fIxWmIeVta50fLZivdS3x_BzX3AMveZhmpmmfyYZDq0JU7iZa5vr1x4KPURfoHRFWpZL_aUsG9akVHiJz_GBxet2Jj