Floris Valkenburg

Als mensen hun zorgen met mij delen herken ik die. Zoals over het vinden van een betaalbare koopwoning of de stijgende lasten. De starter, tweeverdieners of ondernemer die elke dag hard werken en met een gemiddeld inkomen toch niet altijd mee kunnen doen of zelfs in Scherpenzeel geen plek kunnen vinden. Tegelijkertijd komen er grote vraagstukken op ons af zoals gebrek aan woningen, energie en ruimte voor bedrijvigheid. 

 

Ik ben 32 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Hoevelaken en woon met veel plezier in Scherpenzeel, de plaats waar mijn familie oorspronkelijk vandaan komt (vaders kant). 

Het is voor mij belangrijk om niet aan de zijlijn te staan. Want alleen roepen is makkelijk. Ik vind dat je niet alleen moet praten, maar ook doen! Daadwerkelijk bijdragen aan de gemeente. Dat wil ik op de plek van mijn ‘wortels’ om op die manier mijn dankbaarheid te tonen voor de maatschappij die mij ook veel heeft gegeven. Ik wil dat doen door mijn vaardigheden in te zetten voor de ander. Iedereen doet dit op een andere manier. Ik door mij als raadslid van de VVD Scherpenzeel in te zetten voor een authentiek Scherpenzeel met een krachtig en sociaal verenigingsleven en hoog voorzieningenniveau. Mét ruimte voor groene ontwikkeling van Midden en Klein bedrijf (MKB), wonen en toerisme. Sociale rechtvaardigheid: omkijken naar de ander, gelijke kansen en goede zorg voor iedereen vind ik belangrijk. Kwaliteit van leven voor mensen: wonen, werk, sociaal en cultuur. Ik vind het belangrijk dat we financieel gezond zijn als gemeente. Dat we een goede visie hebben waarbinnen toekomstige ontwikkelingen passen. De ruimte is schaars en we moeten voorkomen dat we spijt gaan hebben van ruimtelijke ontwikkelingen die de ruimte voor tientallen jaren verpesten!

 

De VVD Scherpenzeel is een gezellige, positieve groep mensen met kennis van zaken. We staan open voor andere gedachten. Bij ons is plek voor iedereen, ook voor jou! Daarom voel ik me thuis bij de VVD Scherpenzeel!

 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als projectleider versnellingsteam woningbouw bij de provincie Gelderland. Mijn achtergrond is sociale geografie en planologie. Ik vind het belangrijk dat mensen hun handen uit de mouwen steken en meedoen in de samenleving. Zelf ben ik ook al op jonge leeftijd gaan werken bij o.a. een elektrotechniekbedrijf en in de distributie van een supermarkt. Dit heb ik van huis uit meegekregen en vind ik niet meer dan normaal.

 

Ik vind dat de kracht van het dorp ligt in samenwerking, duidelijkheid en doen! Ongeacht inkomen, leeftijd of geloofsovertuiging. Voor iedereen is plek, mits je actief mee wil doen in de maatschappij!

 

De lokale VVD is een jong, divers en enthousiast team, kom erbij!