Raymond Ypma

In 2019 heb ik de knoop doorgehakt. Ik word lid van de VVD. De politieke partij waar ik al jaren op stem. Zowel lokaal, provinciaal, landelijk en Europees. Een politieke partij waar ik vrij mijn mening mag uiten zonder direct in het politieke gedrang te komen. Belangrijk, want de vrijheid van meningsuiting is de basis voor onze liberale democratie. Een gemeengoed waar we allemaal trots op mogen zijn.

Mijn naam is Raymond Ypma, opgeroeid in Driebergen, en medio 2005 gaan samenwonen met Kirsten Van den Brandhof boven het Fruitpaleis op de Dorpsstraat. Inmiddels zijn we getrouwd en wonen we met veel plezier met onze twee dochters in de wijk Akkerwinde.

Steeds vaker is er commentaar op politieke besluitvorming. In dat commenteer slaat de ongehoorde burger steeds vaker door. En in sommige gevallen neemt dit extremistische vormen aan. Niet luisteren is het ontgelden op straat, op social media of bij willekeurige openbare verschijningen.

De politicus als de kop van jut. Toch is het aan diezelfde politicus om aan zowel de ongehoorde burger als de tevreden burger uit te leggen waarom je coalitievorming niet via de (gemeentelijke) livestream kunt uitzenden. Want coalitievorming is het doen van concessies. En onderhandelen doe je nu eenmaal in achterkamertjes.

Na mij ingezet te hebben als gemeenteregisseur (het vertegenwoordigen van alle leden van de VVD Scherpenzeel in het netwerk van de VVD Vallei & Veluwe) ben ik sinds mei 2022 voorgedragen en benoemd tot voorzitter van het VVD Netwerk Vallei & Veluwe. Dit netwerk bestaat uit de leden van VVD Ede, VVD Barneveld, VVD Scherpenzeel en VVD Wageningen.

Vanuit deze nieuwe rol ben ik verantwoordelijk voor werving & selectie van kandidaten voor de waterschap- en provinciale verkiezingen. Maar ook voor het versterken van de onderlinge samenwerking op het gebied van kennisdeling, kwaliteit, opleidingen en visie.

Dat is een uitdaging, want de VVD is én blijft een liberale politieke volkspartij. Lokaal willen we daarom wel is een andere invulling geven aan politieke besluitvorming dan landelijk is besloten.

Toch mag een visie (en hiervoor gaan) niet ontbreken. Als voorzitter van het VVD Netwerk Vallei & Veluwe wil ik mij hard maken om een liberale visie te ontwikkelen die de geografisch verbonden gemeenten Ede, Barneveld, Scherpenzeel en Wageningen verbindt & electoraal versterkt.

Op deze wijze hoop ik positief bij te dragen aan niet alleen de Scherpenzeelse gemeenschap, maar ook die van Ede, Barneveld en Wageningen.