Wesley Bijwaard

Mijn naam is Wesley Bijwaard, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Scherpenzeel. Wat ik belangrijk vindt, is de waarom achterhalen achter een probleem. Dit heb ik tijdens mijn opleiding geleerd en gebruik het elke dag in mijn werk. Met deze waarom kun je echt mensen helpen en problemen oplossen. In plaats van bijvoorbeeld het water stoppen door je vinger in de dijk te steken, kijken waarom het water daar zo hoog staat en daar oplossingen op te vinden.

Sinds de coronacrisis ben ik begonnen met de Nederlandse politiek te gaan volgen. In deze periode had ik meer tijd over en zat ik plotseling de hele week thuis. Daardoor ging ik debatten kijken in de Tweede Kamer. Ik vind het interessant om te kijken hoe beslissingen nou genomen worden. Tijdens het kijken van deze debatten ging ik steeds meer mijn eigen mening vormen.

Ik besloot in de zomer van 2021 lid te worden van de VVD. Kort hierna ben ik aangesloten bij de fractie VVD Hillegom, waar ik woonde destijds. In Hillegom ben ik een half jaar commissielid geweest voor de Gemeenteraad. Daarna verhuisde ik naar Scherpenzeel en sloot ik binnen 1 maand al aan bij de fractie VVD Scherpenzeel. Hoe druk ik het ook had, ik miste toch de politiek. Sinds toen praat ik mee met de fractie VVD Scherpenzeel. 

Wat ik echt vindt leuk om te doen is om van alles te ontdekken. Dit kan in de echte wereld zijn of fictieve werelden. Niks is beter dan op een zondag een geschiedenisboek te lezen, een film te kijken of een game te spelen. Ik vind het erg leuk om te wandelen, vooral na mijn werk om de rust op te zoeken in de natuur. In een wereld waar alles super snel moet en altijd wel iets nieuws is. Is het fijn om even je hoofd leeg te maken.

Daarnaast werk ik graag mee met politiek. Ik kijk vaak debatten en politieke speeches. Ik vind het erg leuk om te kijken hoe verschillende mensen naar de wereld kijken. Of ik nou eens met de mening ben of niet. Als je gaat afvragen hoe en waarom de meningen hebben die ze vertellen kun je veel beter het gesprek aangaan.