Goede bereikbaarheid

Een goede bereikbaarheid van Scherpenzeel met auto, fiets en Openbaar Vervoer houdt de leefbaarheid van Scherpenzeel in stand. Dit betekent dat station Veenendaal-de Klomp een intercitystation moet blijven en we vragen de gemeente dit in de gaten te houden. We vinden het belangrijk dat reistijden kort blijven zodat mensen langer bij hun gezin kunnen zijn of prettiger samen kunnen recreëren op de fiets en wandelpaden.

Files bestrijden (routes N-wegen richting snelwegopritten, Maarsbergen)

Onze dorpsgenoten die forenzen staan nu vaak in de file op de N224 bij Woudenberg en N226 om bij Maarsbergen de snelweg op te kunnen. Tegelijkertijd wordt het alleen nog maar drukker op deze route waardoor de reistijd zal toenemen. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente proactief samenwerkt met omliggende gemeenten en tot een gezamenlijk beleid komt dat ook draagkracht vindt in beide provinciale staten. Wij willen dat de gemeente er alles aan doet om de bestaande situatie niet verder te laten verslechteren en te zorgen dat deze verbeterd. Dit ook om te zorgen dat aanrijtijden hulpdiensten snel blijven in de spits

Stimuleren (elektrische) fietsgebruik

We willen dat fietsgebruik in de gemeente verder wordt gestimuleerd. Daarom zijn wij voorstander van het plaatsen van openbare oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Deelauto in het centrum

We willen dat de gemeente de plaatsing van een of meerdere deelauto’s in het centrum onderzoekt zodat mensen deze kunnen gebruiken in plaats van dat zij bijvoorbeeld een tweede auto nodig hebben.