Betaalbare Woningen

Jongeren die in Scherpenzeel een koopwoning wensen moeten de kans krijgen om dit tegen een betaalbare prijs te doen. Bij de (her)ontwikkeling van (nieuwe) woonwijken dient een percentage van het aanbod koopwoningen hieraan te voldoen. We willen speculatie door verkoop voorkomen. We gaan geen woningen subsidiëren. Denk hierbij aan zelfbewoningsplicht, antispeculatiebeding of erfpacht. Ook steunen wijhetverkopen van grond aan jongeren/ouderen, die een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) vormen. In deze vorm zijn toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever. Hiermee krijgt de gemeente haar inkomsten van de grond en jongeren/ouderen de kans om door collectieve inkoop goedkoper samen een huis te bouwen.

Betaalbare koopwoningen voor jongeren/ouderen

Geen speculatie, maar stimulatie om lokaal het slot van de woningmarkt te halen. Niet alleen voor doorstromers, maar vooral voor starters. De VVD Scherpenzeel is vóór een structurele oplossing op de middellange termijn. Helder gemeentelijk beleid waar de gemeente grond aanbied en toekomstige bewoners  de mogelijkheid krijgen om een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) met elkaar aan te gaan. Collectief inkopen, collectief bouwen en collectief toewerken aan een duurzame gemeenschap.

Meer betaalbare woningen voor startende Scherpenzelers die willen
huren

Meer starterswoningen voor jongeren die nu niet in hun eigen dorp op zichzelf kunnen gaan wonen. Fijne, kwalitatieve woningen die aansluiten op de behoefte aan betaalbare woningen voor Scherpenzelers en energieneutraal zijn gebouwd. Woningen moeten behouden blijven voor de doelgroep. Stimuleren van doorstroming van alleenstaande huurders in grote sociale huurwoningen zodat deze weer voor gezinnen beschikbaar komen. Kortere wachttijden voor huurders uit Scherpenzeel!Dit kan door kwalitatief goede tijdelijke woningen te bouwen op grond, die later ontwikkeldwordt.

Wonen & werken vanuit huis

Bij de ontwikkeling van nieuwe woonwijken, en het vernieuwen van bestaande infrastructuur in bestaande woonwijken dient rekening gehouden te worden met Scherpenzelers die wonen & werken vanuit huis combineren. Voor ondernemers die in een woonwijk willen doorgroeien, bijvoorbeeld bij het aannemen van enkele werknemers, dienen duidelijke beleidskaders ontwikkeld te worden.

Buitengebied geen villawijk! / Geen belemmering agrarische bedrijven

Wij willen geen belemmering van agrarische bedrijven en dus geen nieuwe woningen in het buitengebied. Als er gebruik wordt gemaakt van de Rood voor Rood mogelijkheden, dan willen wij dat deze woningen niet in het buitengebied komen maar aansluiten op de bestaande bebouwing van de kern.